Man skjuten i Stockholm – Här jagar tungt beväpnad polis gärningsmännen

  • Måndag 5 sep 2016 2016-09-05
E-post 2

STOCKHOLM En man i 20-årsåldern blev skjuten natten mot måndagen i Solberga i södra Stockholm. Ett ögonvittne som talat med Nyheter Idag berättar att tre personer som stod och åt mat vid en bil fick springa för sina liv när två personer, varav en med pistol, gick till attack.

Med dragna förstärkningsvapen, hundpatruller och ett avspärrat område arbetade polisen vid en adress i Älvsjö i södra Stockholm. Ett ögonvittne som Nyheter Idag har talat med beskriver händelseförloppet i detalj. Det började med att tre personer åt mat vid en bil utomhus.

– Tre personer stod vid en bil, precis bakom en taxi. Då kommer två personer och en av dem skjuter med en pistol. De tre killarna springer för sina liv, berättar han.

– En av de som sprang blev träffad i benet. De andra två försvann.

Videobilder från platsen visar tung beväpnad polis vid platsen. Artikeln fortsätter under videon.

Polisen: ”Vaken och talbar”

Klockan 01.40 på natten har polisen ännu inte fått någon återkoppling från sjukhuset. Men när den skjutne mannen påträffades vid platsen ska han ha varit vid liv. Det berättar Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid Stockholmpolisens ledningscentral.

– När patrullen anträffade honom var han vaken och talbar. Sen fördes han med ambulans till sjukhus. Mer än så har jag inte, men man får betrakta honom som allvarligt skadad i och med att han är skjuten.

Ingen person är gripen, ej heller har polisen någon misstänkt när Nyheter Idag talar med Andersson.

– Vi har hittat brottsplatsen och den är utomhus. Där pågår en teknisk undersökning. Jag vet inte om man har påträffat hylsor eller blod.

Enligt Andersson finns det flera vittnen som i vart fall hört vad som har hänt. Det ögonvittne som Nyheter Idag talat med beskrev de inblandade som yngre män, mörkhyade och att den skjutne ska vara boende i området.

– Det finns flera personer som ringt till oss. Huruvida de har sett något vet jag inte, men de har hört skotten och ringt till oss. De har vi hållt förhör med, men innehållet i förhören känner jag inte till, avslutar Andersson.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag