Man skjuten på camping – Polisen är förtegen

Skottlossningen ägde rum vid en camping i Farstanäs. Foto: Google Maps
  • Tisdag 12 jul 2016 2016-07-12
E-post 104

SÖDERTÄLJE Under tisdagseftermiddagen sköts en man på en camping vid Farstanäset utanför Järna. Efter att polis larmats kunde gärningsmannen gripas och den skottskadade föras till sjukhus. – Det är ett handeldvapen, säger Albin Näverberg vid polisens Regionledningscentral

En ambulanshelikopter fick skickas till platsen efter att en vuxen man blivit skjuten på en camping på tisdagen. Larmet kom klockan 16.46 till polisen. Efter skottlossningen har en anhörig till den skjutne följt efter gärningsmannen och polisen berättar på sin hemsida att vapnet som använts fanns kvar på platsen.

Uppgifter till polisen gjorde gällande att gärningsmannen var beväpnad med kniv. När polis anländer till platsen kunde gärningsmannen gripas och föras till polishuset för fortsatt utredning. När Nyheter Idag når Albin Näverberg vid Stockholmspolisens ledningscentral berättar han att alla skjutningar är allvarliga, oavsett var skotten träffar.

– Jag brukar säga att alla skottskador är allvarliga.

Både gärningsmannen och brottsoffret är vuxna män. Den skjutne mannen var vaken och talbar när han transporterades till sjukhus med ambulanshelikoptern. I övrigt är polisen förtegen om var den skjutne mannen blev träffad.

– Vi går inte in och säger exakt var det har träffat och så vidare. Det är sånt vi gärna vill hålla på för utredningens skull.

Enligt Näverberg var det ett handeldvapen som använts. Av utredningstekniska skäl vill han heller inte kommentera om gärningsman och brottsoffer kände varandra sedan tidigare. Just nu ska det vara lugnt på campingen och polisen arbetar med att utreda händelsen på plats.

– Man har tagit dit proffs för att folk på campingen ska få prata av sig.

Händelsen utreds som försök till mord.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag