Man sköts ihjäl i bil med barn

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 21 jun 2023 2023-06-21
E-post

På tisdag kväll blev en man i 30-årsåldern ihjälskjuten i en bil i ett parkeringshus i Malmö. I bilen fanns också ett barn, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

På tisdag kväll vid 22.50 larmades polisen om skottlossning i ett parkeringshus intill Ica maxi i Hindby i Malmö. Flera vittnen hade också sett en skjuten man i en bil.

När polisen kom till platsen påträffades en skottskadad man i en bil. Mannen avled av sina skador. En eller flera gärningspersoner ska ha flytt från platsen, och tidigt på onsdagsmorgonen hade polisen ännu inte gripit någon misstänkt.

– Vi har spärrat av området, förhör vittnen, har hundar som söker av området och undersöker filmen i de övervakningskameror som finns på plats, säger Rickard Lundqvist, polisens presstalesperson vid Polisregion Syd, till SVT.

I bilen satt även ett barn, uppger polisen. Enligt SVT är bilens ägare far till ett elva månader gammalt barn. Bilens ägare är tidigare känd av polisen, bland annat som åtalad för ett mord på Ramels väg i Rosengård 2017, då han misstänktes för att vara en av två män som höll i mordvapnen.

Mannen friades i domstol, medan andra åtalade dömdes till långa fängelsestraff. Polisen vill dock ännu inte uttala sig om tisdagskvällens mord har något samband med något tidigare våldsdåd.

– Det är alldeles för tidigt att säga varför detta har inträffat, men vi är givetvis öppna för allt, säger Rickard Lundqvist till SVT.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag