Man sköts ihjäl i Danderyd

En polisman är ute och arbetar. Bilden är tagen vid ett annat tillfälle. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 19 aug 2019 2019-08-19
E-post 379

En man har konstaterats avliden efter en skottlossning i Danderyd i norra Stockholm. Händelsen utreds som mord och inträffade i närheten av en ICA-butik. 

Klockan 20.22 larmas polis till Stockholmsvägen vid en ICA-butik i Danderyd efter att allmänheten hört ljud som uppfattas som smällare. Samtidigt fick polisen också uppgifter om en skadad man.

På plats kunde polis konstatera att en man blivit skjuten. Ambulans kallades till platsen, men polisen uppger på sin hemsida att ”de livräddande åtgärderna avbröts då den skottskadade mannens liv inte gick att rädda”.

Vidare berättar polisen att tomhylsor påträffats på platsen. Platsen har spärrats av och dörrknackning kommer ske i området för att samla in vittnesuppgifter.

Danderyd räknas till en av de mest välmående kommunerna i Sverige. Samtidigt uppmärksammades kommunen nyligen efter att statsminister Stefan Löfven anklagat de boende i Danderyd för att finansiera gängbrottslighet genom knarkhandel.

Men alla i Danderyd drar inte samma slutsatser som Löfven. I en lokal Facebookgrupp för Danderyd frågar en kvinna vad som ”händer i vår kommun?” och konstaterar även att ”småbarn finns in närheten”.

”Resultatet av JÖK regeringens politik börjar märkas hos oss också” får hon till svar i den lokala Facebookgruppen.

Polisen har inlett en förundersökning om mord.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag