Man sköts ihjäl på nyöppnad restaurang: ”Ingen kommer att våga komma ut”

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 17 jan 2021 2021-01-17
E-post 159

MÄRSTA En man dog när skott sköts in i en restaurang i Valsta där flera gäster satt och åt på lördagskvällen. Nu vädjar polisen om tips från allmänheten.

19.06 på lördagskvällen fick polisen larm om skottlossning vid en restaurang i Valsta centrum i Märsta, Sigtuna kommun. När polisen kom till plats hittades en svårt skottskadad person, enligt uppgifter till Aftonbladet en man i 40-årsåldern som blivit skjuten i huvudet och i bröstet. Han avled senare under kvällen av sina skador.

Enligt Sveriges Radio sköts det in i restaurangen bland matgäster som satt och åt.

Restaurangen var nyöppnad sedan i december.

– Tänk på alla som är ute och jobbar, det ligger en förskola i närheten, alla som jobbar, ingen kommer våga komma ut, ingen vågar leka, fika, det påverkar alla, folk klarar sig knappt nu, så händer det här, så tråkigt, säger en källa till Sveriges Radio.

Polisen har inlett en förundersökning om mord.

– Vi har hittat tecken på att det avlossats flera skott, och det är möjligt att det finns flera målsägande som varit i farans riktning. Det är någonting vi ska utreda, säger Ola Österling till SVT.

Polisen kommer att undersöka övervakningskameror runt området. Man är även intresserade av tips från allmänheten.

På söndagsförmiddagen finns ingen gripen.

Under hösten har det varit oroligt i Valsta, Sigtuna och Märsta med många bilbränder.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag