Man skottskadad i Tensta – Stort polispådrag

Poliser med förstärkningsvapen. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 17 sep 2017 2017-09-17
E-post 153

STOCKHOLM En omfattande polisinsats pågår i Tensta i norra Stockholm på söndagskvällen efter att en man skjutits i benet. Mannen uppges inte vara livshotande skadad och han förd till sjukhus. – Ingen är gripen, säger Stockholmspolisens kommunikatör Mats Eriksson vid 23.30-tiden på söndagskvällen.

Klockan 20.37 larmas polis till en adress i Tensta i norra Stockholm med anledning av en misstänkt skottlossning. En man hittas skjuten i benet och har förts till sjukhus, berättar Stockholmspolisens kommunikatör Mats Eriksson för Nyheter Idag. Mannen ska enligt polisen inte vara allvarligt skadad.

– Vi håller på att jobba med det här, säger Eriksson vid 23.30-tiden på söndagskvällen.

Tidningen Aftonbladet publicerar en bild där en man syns föras bort av polis iförd handfängsel. Ungefär samtidigt, runt 21.30-tiden, ska poliser med inbrytningsverktyg rört sig i området. Vittnen som tidningen talat med berättar att de sett poliser med förstärkningsvapen och sköldar ta sig in i en lägenhet.

– Nu har vi patruller på plats i Tensta, pratar med vittnen, genomför dörrknackning och så vidare. Tekniker är också där, säger Eriksson.

Han berättar även att det ska vara lugnt på det sjukhus där den skottskadade befinner sig.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag