Man slog ihjäl katt i Malmö – jagades ned i sjön av vittnen

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 9 Nov 2019 2019-11-09
E-post 6224

MALMÖ På fredagskvällen jagades en man ned i vattnet vid Sundspromenaden i Malmö. Enligt vittnen hade han slagit ihjäl en katt och sedan slängt den i sjön.

Larmet kom in till polisen vid 23-tiden.

– Vi blev kallade till platsen med anledning av att man har sett tre personer jaga en man som hoppat i vattnet, säger polisens presstalesperson Patric Fors.

– På platsen anträffas en man i vattnet, vaken men svarar inte på tilltal. När vi pratar med vittnen framgår det att den här personen har slagit ihjäl en katt och sedan slängt katten i sjön. Sedan har han blivit jagad av vittnen som har sett detta.

Mannen, som är 31 år, fördes till sjukhus för kontroll och uppges inte vara fysiskt skadad. Han är nu misstänkt för djurplågeri och skadegörelse.

– När du skadar ett djur går det som skadegörelse. Det är en högre rubricering än djurplågeri, säger Patric Fors.

Det är oklart varför mannen slog ihjäl katten och hur han själv ställer sig till anklagelserna. Kattens döda kropp anträffades på platsen och dess ägare har kontaktats. Katten hade halsband och var chippad.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag