Man stenades på väg hem från jobbet – polisen vill inte lämna ut signalement

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 19 jul 2018 2018-07-19
E-post 5173

VÄSTERÅS En man var på väg hem från jobbet när han stoppades av ett killgäng som misshandlade och rånade honom. Mannen har lämnat signalement på gärningsmännen, men polisen lämnar inte ut det.

Det var vid 20-tiden på onsdagskvällen som en man i 20-årsåldern var på väg hem från jobbet vid Lögarängsbadet i Västerås. När han går där tillkallas han av ett gäng på fyra killar som han inte känner igen. Han går fram till dem och blir då misshandlad. De fyra gärningsmännen slår honom och kastar sten på honom tills han förlorar medvetandet.

Mannen vaknar sedan av att en person häller vatten i hans ansikte. Han upptäcker då att han har blivit rånad på några ägodelar. Han skjutsas sedan av en privatperson till en vårdcentral där han får vård.

Polisens presstalesperson Daniel Wikdahl säger att mannen i samband med händelsen också mottog ett hot. Flera timmar senare kunde han göra en anmälan om rån och olaga hot, men då hade gärningsmännen försvunnit från brottsplatsen.

Mannen har gett signalement på gärningsmännen, men det vill polisen inte gå ut med.

– Det finns inte så mycket att säga om det signalementet som han uppger. Han har berättat vad han har kunnat, och det är inte så mycket, säger Daniel Wikdahl.

Går det att säga vad han har sagt?

– Nej, det gör det inte.

Varför inte?

– Därför att det bara är i undantagsfall som vi berättar om signalement, säger Daniel Wikdahl.

Läs även: Säpo hittar 200 säkerhetshot bland nyanlända

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag