Man till tafsattack mot kvinnor på tåg mellan Stockholm och Hallsberg – vittnet: ”Han pratade dålig svenska”

Tåg vid Västerås Central. Foto: Stefan Nilsson/SJ
  • Fredag 10 Nov 2017 2017-11-10
E-post 947

VÄSTERÅS En man gick under torsdags­eftermiddagen till attack mot och tafsade på två kvinnor på tåget mellan Stockholm och Hallsberg. Det berättar ett vittne för Nyheter Idag.

Enligt vittnet, som själv var ombord på tåget, inträffade händelsen ombord på regionaltåg 732 som avgick från Stockholm klockan 12:25.

– Jag vet inte i detalj. Men den ena kvinnan, hon som blev mest förbannad, försökte han flörta med och han tog henne på benet, så mycket vet jag, berättar vittnet som önskar vara anonymt för Nyheter Idag.

Ytterligare en kvinna utsattes för tafsaren, men vad han gjorde mot henne vet inte vittnet. De drabbade kvinnorna ska ha varit i 20- respektive 25-årsåldern.

– Han var av utländsk härkomst, han var inte svensk. Han pratade dålig svenska när han pratade med konduktören. Efter incidenten satt han oberörd kvar på tåget, han försökte inte avvika, utan satt kvar på tåget tills polisen anslöt i Västerås, berättar vittnet.

– Jag skulle gissa att han var från arabvärlden. Han såg inte afrikansk ut och han såg inte afghansk ut. Han var mellan 20-25 någonting.

Polisens presstalesman Mikael Hedström bekräftar för Nyheter Idag att en man greps på Västerås central igår eftermiddag.

– 14:00 var det en okänd man som greps för misstänkt sexuellt ofredande. Den här mannen frigavs 17:10, säger han.

Mannen ska själv ha uppgett att han är arton år. Däremot finns ingen polisanmälan upprättad mot honom. Hedström letar i polisens datasystem men lyckas inte hitta någon.

– Brottsplatsen kan vara Stockholm och jag tror inte det finns några fler brottsplatser däremellan, säger han och fortsätter:

– På det som jag kan läsa mig till att han ska heta så hittar jag inte någon i våra register, så utredningen ligger troligen i Stockholm.

Men på polisen i Stockholm känner man inte till ärendet alls.

– Jag börjar med att söka i vårt system som heter Storm. Jag sökte från klockan tio igår till klockan sexton och jag hittar ingenting som stämmer på din beskrivning, säger Carina Skagerlind på Stockholmspolisen till Nyheter Idag.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag