Man tvingades strippa och simma i älv under knivhot

Bild: Flickr
  • Lördag 22 jun 2019 2019-06-22
E-post 204

GÖTEBORG Under midsommarnatten blev en man tvingad under knivhot att ta av sig sina kläder och simma i en älv. Enligt polisen har mannen inte varit villig att säga så mycket om det som skett.

Händelsen inträffade i Hjällbo i nordöstra Göteborg och larmet kom in till polisen vid 2-tiden under natten till lördagen. Tre män ska ha tvingat en man i 30-årsåldern att ta av sig sina kläder förutom jackan och strumporna och sedan hoppa ned i en älv och simma. I samband med detta fick mannen även en lättare knivskada i magen.

Läs också: Syriska gymnasiebetyg förfalskade – godkändes för högre utbildning

– Vad detta handlar om är lite oklart. Mannen som blev misshandlad och rånad säger inte så mycket till oss. Det kan ju handla om att han är skyldig pengar eller annat. Eller så finns det andra orsaker till att han inte vill prata med oss så mycket, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Mannen fördes till Sahlgrenska sjukhuset för att titta till skadan i magen. Polisen har sökt i området med hund men inte påträffat någon misstänkt. Man har upprättat en anmälan om grov misshandel och har ingen misstänkt eller gripen i nuläget. Så vitt Peter Adlersson känner till har mannen inte lämnat något signalement på förövarna.

Hjällbo är ett av Sveriges 22 ”särskilt utsatta områden” enligt polisens senaste lägesbild.

Läs mer: Här är polisens nya lista över utsatta områden

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag