Man våldtogs – två män anhållna

  • Onsdag 27 aug 2014 2014-08-27
E-post 0

ÖREBRO En man misstänks ha blivit våldtagen av två andra män under tisdagskvällen. En av de misstänkta gärningsmännen är tidigare dömd för sexualbrott.

Våldtäkten ska ha ägt rum i en lägenhet i stadsdelen Väster på tisdagskvällen. Mannen, som är i 30-årsåldern, larmade själv polisen strax före midnatt. Han fördes till sjukhus för kontroll. Vid midnatt kunde polisen gripa två män, 19 och 34 år gamla.

Vid lunchtid på onsdagen anhölls de båda männen, 19-åringen på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt och 34-åringen för medhjälp till våldtäkt. Båda männen nekar till brott.

Enligt förundersökningsledare åklagare Åsa Hiding är männen bekanta med varandra sedan tidigare.

– De har befunnit sig i samma lägenhet och känner varandra. Det är ingen som har blivit överfallen av någon okänd person utomhus, det har hänt inomhus i en lägenhet, säger Åsa Hiding till Nerikes Allehanda.

Hon kommer nu att ta ställning till om hon ska begära männen häktade.

34-åringen är känd av polisen sedan tidigare och dömd för flera sexualbrott. 2010 dömdes han till sex månaders fängelse för bland annat sexuellt ofredande, misshandel och olaga hot. 2011 dömdes han till ett och ett halvt års fängelse för försök till våldtäkt. 19-åringen är inte känd av polisen sedan tidigare.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag