Många spekulationer om bilden på Nyheter Idag

Spekulationerna går varma om vad bilden egentligen betyder.
  • Torsdag 10 sep 2015 2015-09-10
E-post 127

STOCKHOLM Sent på onsdagkvällen publicerade Nyheter Idag en bild på sajtens förstasida med Jimmie Åkesson och två datum. Bilden ligger kvar utan någon förklaring även på torsdagsförmiddagen och den har gett upphov till spekulationer på internet. ”De kanske ska byta namn till Nya Sverigedemokraterna”, skriver en användare på Flashback.

Just nu går spekulationerna varma på internetforum som Flashback men även i sociala medier som Twitter. Det började med att Nyheter Idag laddade upp en bild på Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson samt två datum. Det ena datumet är den 6 februari 1988 och det andra datumet den tionde september 2015, samt en kryptisk text ”Snart vet du…”.

Bilden som fortfarande ligger på förstasidan hos Nyheter Idag har gett upphov till flera teorier. På forumet Flashback har en användare startat en tråd som spekulerar i om Jimmie Åkesson kommer avgå. Andra funderar på om det kan vara ett namnbyte på gång.

”De kanske ska byta namn till Nya Sverigedemokraterna”, funderar en person på Flashback.

Ytterligare en teori går ut på att Sverigedemokraterna nu kommer annonsera att de ska bryta med ungdomsförbundet SDU. En annan teori bygger på att Mattias Karlsson ska ta över hela partiet. Men ännu vid niotiden på torsdagsförmiddagen vet ingen säkert vad bilden ska betyda.

Nedan ser du några av reaktionerna från Twitter

Nyheter Idag har samlat ett axplock av reaktioner från Twitter där människor spekulerar i vad som nu är på gång. Fria Tider förnekar sig inte det minsta och kommenterar det hela som bara de kan göra.

Nedan följer några andra kommentarer och spekulationer i väntan på en förklaring av den svartvita bilden med Åkesson.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag