Mannen i gamla stan gripen – Polisen: ”Han greps i norra Stockholm”

Här går mannen till attack mot mamman framför två minderåriga barn. Foto: Polisen
  • Fredag 22 jan 2016 2016-01-22
E-post 587

STOCKHOLM Den man som fastnade på videobilder där han går till attack mot en mamma i gamla stan har nu gripits i norra Stockholm av polis. Det meddelar myndigheten på sin hemsida. – Han ska förhöras och sen ska man ta kontakt med jouråklagare för att se ifall han ska anhållas, säger Towe Hägg, informatör vid Stockholmspolisen.

Under gårdagen kunde Nyheter Idag och en rad andra medier publicera en video som visar dramatiska scener vid tunnelbanestationen i Gamla stan. En man försöker stjäla från en äldre kvinna men blir påkommen av en mamma som passerar i närheten. När mamman avbryter stöldförsöket går mannen till attack med slag och sparkar mitt framför ögonen på två minderåriga barn.

Videon väckte stor uppmärksamhet och polisen fick hjälp från allmänheten med tips för att hitta den efterlyste mannen. Tack vare tipsen kunde mannen gripas i norra Stockholm vid lunchtid på fredagen.

– Det kom in flera tips, men det var ett 20-tal som vi bearbetade och jobbade med. Där visade ett eller flera åt det här hållet, säger Towe Hägg, informatör vid Stockholmspolisen till Nyheter Idag.

Gripandet ska ha gått lugnt till enligt polisen. Vad som händer härnäst beror på hur vilket beslut jouråklagare väntas ta senare under dagen eller i helgen.

– Han ska förhöras och sen ska man ta kontakt med jouråklagare för att se ifall han ska anhållas.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag