Marcus Birro: ”Inte synd om mig – äger inte ens ett enda garnnystan till offerkoftan”

Marcus Birro. Foto: Wikipedia.
  • Onsdag 11 feb 2015 2015-02-11
E-post 593

STOCKHOLM Nu talar Marcus Birro ut i sin blogg på Världen Idag om den senaste tiden, om självmord och om synen på sig själv. – De är inte synd om mig. Jag äger inte ens ett enda garnnystan till offerkoftan, skriver han.

Det blev en stor mediesnackis när Marcus Birro lunchade med sverigedemokrater i Gamla Stan i Stockholm. Händelsen slutade med att han blev av med jobbet på en fotbollsblogg efter att tidningen Expressen avslöjat lunchen. Det var ett påfrestande dygn för Birro och några Facebookposter från kändisen väckte oro på twitter.

Människor var oroliga för att Birro skulle ta livet av sig, varför de ringde polisen och bad dem titta till honom. Nu talar Birro ut på sin blogg om hur han kände där och då.

”Jag började lägga upp lite sorgsna sånger på Facebook som jag tyckte beskrev mitt känsloläge vid den tidpunkten. Då vänder plötsligt hatarna på klacken och blir oroliga för mig. De tror att jag ska ta mitt liv. Någon ringer polisen som skickar en styrka på fem man till min arbetslägenhet. Jag fattar ingenting”, skriver Birro.

Tar upp William Petzäll och Mattias Philipson

I blogginlägget delar han med sig av sina tankar runt William Petzäll som satt i riksdagen för Sverigedemokraterna och som genom sitt missbruk avled i ung ålder. Han funderar även runt Mattias Philipson som gick ett liknande öde till mötes, ämnen som varit aktuella den senaste veckan.

Men själv är han stark. Han tycker inte synd om sig själv berättar han, däremot pekar han på de han upplever är de riktiga hatarna.

”De är inte synd om mig. Jag äger inte ens ett enda garnnystan till offerkoftan, men jag tänker inte tolerera att människor smider glorior av hat och sedan attackerar mig med fördomar, förtal och rasism. Det är ni som föraktar! Det är ni som dömer! Det är ni som hatar!”

Här kan du läsa hela Birros blogginlägg om den dramatiska veckan och tankarna runt senaste tidens händelser.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag