Maria Ågren tar strid om jobbet som generaldirektör för Transportstyrelsen

Maria Ågren.
Maria Ågren.
  • Lördag 5 aug 2017 2017-08-05
E-post

STOCKHOLM Transportstyrelsens förre generaldirektör Maria Ågren kommer inte att gå frivilligt från jobbet. Ågren och hennes fackförbund har nu vänt sig till Statens ansvarsnämnd med en begäran om företräde innan nämnden fattar sitt beslut.

Regeringen har begärt att Statens ansvarsnämnd ska avskeda den förre generaldirektören för transportstyrelsen, Maria Ågren. Ågren, som avsattes från sin tjänst i januari i år, har tillsammans med sitt fackförbund begärt företräde inför nämnden innan den fattar slutgiltigt beslut i frågan, rapporterar Sveriges Radio.

Maria Ågren fick sparken efter att det framkommit att Transportstyrelsen gjort hemliga uppgifter tillgängliga för utländsk personal. Ågren har även godkänt ett strafföreläggande på 70 000 kronor för vårdslöshet med hemlig uppgift.

Enligt lagen om anställningsskydd har en person som avskedats rätt att överlägga med Statens ansvarsnämnd innan den fattar slutgiltigt beslut. Det är den rättigheten Maria Ågren och hennes fackförbund, Sveriges ingenjörer, tänker använda.

Nämnden avser hålla överläggningarna i slutet av Augusti. Slutgiltigt beslut om avskedandet väntas först i september eller oktober.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag