Marie kom hem från jobbet och hittade okänd man i sängen

Marie Erkers. Foto: Privat
  • Söndag 4 jan 2015 2015-01-04
E-post 191

RÄTTVIK När Marie Erkers kom hem till bostaden hade en okänd man tagit sig in i hennes hus. Han låg och sov i en säng, berättar hon. – Jag kommer nog att låsa dörren hädanefter.

Det nya året fick en händelserik start för Marie Erkers, 42, i Rättvik. När hon på nyårsdagen befann sig på sitt jobb fick hon ett telefonsamtal från grannen som berättade att Maries dotter inte kunde komma in i hennes hus, eftersom dörren var låst. Detta gjorde Marie väldigt fundersam, eftersom hon hade lämnat dörren öppen just eftersom hon visste att dottern skulle komma hem. Tillsammans med en kollega begav hon sig hemåt för att hjälpa dottern in. Men dörren gick inte att öppna.

– Vi började rycka i dörren och trodde först att den hade fastnat, på något vis, säger Marie till Nyheter Idag.

När dörren inte gick att få upp bestämde sig sällskapet för att försöka bryta upp den med en kofot, men även det misslyckades. Dörren förblev stängd. Till sist såg man ingen annan utväg än att krossa ett fönster för att kunna ta sig in i bostaden.

Okänd man låg och sov i sonens säng

Väl inne i värmen upptäcker de att någon låst dörren inifrån. I hallen står även ett par herrskor som Marie inte känner igen. Tillsammans med dottern och hennes kompis smyger de sig in i huset för att ta reda på vad som egentligen hänt. I en av Maries söners säng finner de slutligen förklaringen. Där ligger nämligen en, för både mor och dotter, okänd yngling och snarkar. När man väl får liv i den unge mannen verkar han mest vara irriterad över att inte ha fått sova ut på morgonen efter nyårsafton, och det tar ett tag innan han inser var han befinner sig.

Han är dock väldigt ångerfull och lovar att betala för de skador som uppstått till följd av besöket. Efter att han fått på sig kläder hjälper Marie honom att ladda sin mobiltelefon innan han lämnar huset. Senare på kvällen tar mannen kontakt med Marie på Facebook och förklarar att han tidigare bott i huset, och i nyårsnattens dimma kanske fått för sig att han fortfarande gjorde det. Marie tar det hela med ro.

– Jag kommer nog att låsa dörren hädanefter. Första dagen på 2015 kommer man nog aldrig att glömma, säger hon med ett skratt.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag