Mariestads kommun polisanmäler flyktingar som ljuger om sin ålder

Genrebild. Foto: FT Bild
  • Lördag 24 jun 2017 2017-06-24
E-post 2805

MARIESTAD Mariestads kommun kommer i fortsättningen att polisanmäla flyktingar som fått sin ålder uppskriven av Migrationsverket. Kommunalrådet Johan Abrahamsson (M) hoppas att fler kommuner tar efter. ”Fruktansvärt” säger oppositionsrådet Ida Ekeroth (S).

Mariestads kommun kommer i fortsättningen att polisanmäla flyktingar som fått sin ålder uppskriven av Migrationsverket, meddelar Mariestads-Tidningen. Kommunstyrelsen tog beslutet i onsdags efter att det drivits igenom av Moderaterna och Centerpartiet. Kommunstyrelsens ordförande Johan Abrahamsson (M) säger till MT att beslutet handlar om likabehandling.

– Vi anmäler per automatik personer som försökt tillskansa sig försörjningsstöd på falska grunder. Asylsökande som har ljugit om sin ålder kostar skattebetalarna stora pengar. Om du till exempel har tre elever som är över 20 år i en gymnasieklass stjäl de resurser från någon annan. Vi hoppas att frågan lyfts nationellt och att fler kommuner följer vårt exempel, säger Abrahamsson.

Oppositionsrådet i kommunen Ida Ekeroth (S) är upprörd över Moderaternas ”glidning mot SD.”

– Jag tycker att det här är fruktansvärt. Det är många ensamkommande som inte ens vet hur gamla de är, säger hon.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag