Marika Formgren lämnar Neos redaktionsråd

  • Onsdag 2 sep 2015 2015-09-02
E-post 110

STOCKHOLM Nu meddelar den borgerliga debattören Marika Formgren att hon lämnar tidskriften Neos redaktionsråd efter att hon mött hård kritik för sin uppmaning att bojkotta Dagens Nyheter. ”Jag har suttit i redaktionsrådet i ungefär 1,5 år men bara deltagit på ett möte”, konstaterar Formgren i sin blogg.

I samband med att två journalister, varav en från Dagens Nyheter, försökte nå en känd anonym invandringskritiker för en intervju väcktes starka reaktioner i sociala medier. En av de som reagerade var den borgerliga debattören Marika Formgren som i ett blogginlägg uppmanade till bojkott av Dagens Nyheter.

Formgrens uppmaning om bojkott mot en av Sveriges största dagstidningar har väckt starka reaktioner. Tidigare i år har Formgren i en gästkrönika blivit publicerad i Göteborgsposten, något som har lett till att GP:s chefredaktör Cecilia Krönlein markerat avstånd från Formgrens uppmaning om bojkott.

Lämnar tidskriften Neos redaktionsråd

Marika Formgren har även suttit i tidskriften Neos redaktionsråd, men efter att hennes uppmärksammade uppmaning om bojkott av Dagens Nyheter blivit omdiskuterad, väljer hon att lämna redaktionsrådet. På sin blogg förklarar hon att hon inte vill att Neo ska få onödig kritik på grund av vad hon skriver på sin blogg.

”Jag har suttit i redaktionsrådet i ungefär 1,5 år men bara deltagit på ett möte”, konstaterar Formgren i ett blogginlägg.

Formgren bemöter även ett antal falska påståenden som sprids om henne, men avslutar blogginlägget med en frågeställning om varför det är svårt att säga upp sin prenumeration på Dagens Nyheter.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag