Marit Paulsen: ”Det är skitsnack!”

Marit Paulsen efter slutdebatten i SVT - Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 23 maj 2014 2014-05-23
E-post 0

SLUTDEBATTEN Nyheter Idag pressade Folkpartiets toppnamn till Europaparlamentsvalet, Marit Paulsen, om att man ska kunna ”köpa” debattartiklar av henne genom en lobbyorganisation. – Det är skitsnack!, utbrister Paulsen för Nyheter Idag.

SVT avslöjade tidigare i veckan att det går att ”beställa” debattartiklar av Europaparlamentariker genom PR-byrån DODS. En av de utpekade tidningarna är The Parliament Magazine där, förutom Marit Paulsen, även vänsterpartiets Mikael Gustavsson har låtit sig publiceras. Just nu finns ett introduktionserbjudande om 58.692:- avslöjar SVT.

– Det vi ser nu är en praktskandal, säger journalisten Olle Nygårds till SVT Aktuellt.

Paulsen: ”Det är klart att jag hade bett dem dra åt helvete”

Nyheter Idag var på plats i TV-huset på Gärdet i Stockholm för att bevaka slutdebatten inför Europaparlamentsvalet. När vi konfronterar Paulsen med uppgifterna vägrar hon kännas vid att pengar skulle varit inblandade i debattartiklarna hos The Parliament Magazine.

– Ingen aning. De prislapparna har inte med oss att göra, säger Paulsen till Nyheter Idag.

Marit Paulsen förklarar att hon skickar in sina debattartiklar till The Parliament Magazine på precis samma sätt som någon annan tidning.

– Om de hade sagt ”kan du tycka såhär”, då är det klart att jag hade bett dem dra åt helvete, berättar Paulsen.

Varför tror du det kommer en prislapp om nästan 60 tusen för att få dig att skriva en debattartikel?

Här försöker Marit Paulsens pressekreterare Madeleine Sundqvist att avbryta vår intervju.

– Nu får du lägga ner, säger Sundqvist till Nyheter Idag. Men trots pressekreterarens försök att avbryta intervjun fortsätter vi att ställa frågor.

Är inte frågan relevant?

– Nej, frågan är inte relevant, inflikar pressekreteraren Madeleine Sundqvist.

– Det är klart att jag inte får en fråga om att få betalt, berättar Paulsen samtidigt för Nyheter Idag.

Paulsen fortsätter betona flera gånger att det aldrig varit på tal om någon betalning till henne i samband med debattartiklarna. När Nyheter Idag granskar SVT:s avslöjande hittar vi ej heller något som styrker att Paulsen skulle fått ersättning i samband med detta.

Tycker SVT smutskastar – ska skicka över alla mejl till Nyheter Idag

När Nyheter Idag frågar vidare om hur det förhåller sig med PR-byrån DODS och tidningen The Parliament Magazine berättar Marit att hon är öppen för att lägga alla korten på bordet. Hon tycker även att SVT smutskastar henne med det avslöjandet som presenterades tidigare i veckan.

– Jag lovar att skicka över all mejlkonversation till dig, i det här ärendet, berättar Marit Paulsen för Nyheter Idag.

Se videon nedan där vi pressar Marit Paulsen om SVTs avslöjande. Så snart Nyheter Idag kan ta del av de mejlen Paulsen nämner i klippet nedan kommer vi publicera dem, som utlovat.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag