Marknaden väntar sig att Google köper Twitter – Aktien stiger

Goldman Sachs huvudkontor på Manhattan. Bilden är ett fotomontage.
  • Onsdag 8 apr 2015 2015-04-08
E-post 15

USA Twitteraktien stiger snabbt och enligt rykten förbereder sig nu sökmotorjätten Google för att köpa upp mikrobloggen.

Under tisdagen steg Twitters aktie med nästan 5 procent efter att ett rykte, som handlade om ett stundande uppköp, börjat sprida sig i finans- och teknikvärlden.

Flertalet rykten gör även gällande att det i själva verket är sökmotorjätten Google som är en av intressenterna.

Uppgifterna om ett eventuellt uppköp började florera efter att det kommit ut att Twitter anlitat investeringskonsulter från den amerikanska storbanken Goldman Sachs för att kunna hjälpa företaget att undvika ett eventuellt uppköp.

Enligt finanssajten Barron’s har två bolag hört av sig till Twitter för att diskutera ett köp, varav ett ska vara Google.

Även antalet aktier som byter ägare har under dagen ökat, jämfört med hur handeln vanligtvis brukar flyta på, rapporterar Dagens Analys.

Google Plus var ett misslyckande

Spekulationer om Googles vilja att köpa Twitter har förekommit alltsedan 2009.

– Det kan inte överraska någon att Twitter regelbundet diskuterar med andra företag om en rad olika ämnen, skrev en av mikrobloggens grundare, Christopher ”Biz” Stone, på sin blogg då.

Under en intervju med CNBC sa den tidigare så nitiske Twittermotståndaren, tillika investeraren, Dan Niles att Googles eventuella köp är att betrakta som högst logiskt och väntat.

– I den sociala kategorin är Google i princip dött. Vem använder Google Plus? Det är liksom dött. Om du är Google, eller någon annan som försöker gå med vinst igen så är självklart Twitter något du kan snegla på.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag