Markus Allard ny medarbetare på Nyheter Idag – Du kan ana vad som hände sen

Rimlig bild på Allard när han äter calzone.
  • Tisdag 24 jan 2017 2017-01-24
E-post 423

ÖREBRO Kommunisten, partiledaren för det lilla mikropartiet Örebropartiet och den politiska poddaren Markus Allard har börjat skriva för Nyheter Idag. Detta har väckt starka reaktioner i sociala medier. ”Tror Allard att de mest avancerade arbetarna läser Nyheter Idag? Eller vill han vinna de mest efterblivna arbetarna?”, kommenterar en Twitteranvändare.

Under måndagen tog marxisten Markus Allard i Örebro beslutet att börja skriva för Nyheter Idag. Till vardags ägnar han sig åt det lilla lokala missnöjespartiet ”Örebropartiet”, där han driver populistiska frågor som sänkta politikerlöner och fri tandvård. Men efter att han skrivit sin första artikel har det kommet en rad hätska reaktioner, inte minst i sociala medier.

– Folk undrar om jag har blivit fascist, muttrar Allard när Nyheter Idag talar med honom.

Har du blivit fascist då?

– Nej.

Har du fått några andra reaktioner?

– Nej, det var typ det. Någon sa att Chang Frick var fascist, men då sa jag att hans politiska åskådning i princip enbart består i att legalisera cannabis.

Kan man inte vilja legalisera cannabis och vara fascist på samma gång?

– Det vet väl du bättre än mig? funderar Allard i telefonen.

Han förklarar att han inte är förvånad över att den svenska vänstern reagerar som de gör. Han har själv tidigare varit engagerad i Vänsterpartiet men blev utesluten med förevändningen att han inte hade tagit avstånd från den utomparlamentariska Revolutionära Fronten.

Den kontroversiella kopplingen till RF bestod i att han tryckt ”gilla” på den utomparlamentariska gruppens Facebooksida. Själv säger han att uteslutningen berodde på ett internt maktspel. Som medarbetare på Nyheter Idag vill han fokusera på de stora frågorna.

– Jag vill bidra till att avslöja kartellen mellan politiker, media och kapitalister i hur de bedriver rovdrift mot vårt land. Men jag kommer väl bli tvungen att skriva om annat trivialt trams för att generera klick, säger han.

Nedan följer ett axplock av reaktioner på Twitter

Även långt ut på högerkanten har det kommit reaktioner på Twitter.

Är det rätt eller fel att Allard börjar på Nyheter Idag?
3056 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag