Markus Uvell tvingas lämna KREAB för en grismiddag med Linus Bylund (SD)

Linus Bylund (t.v) och Markus Uvell (t.h). Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 15 Dec 2015 2015-12-15
E-post 658

SVERIGE Nu står det klart att Markus Uvell tvingas lämna sin roll som Sverigechef på lobbyföretaget KREAB på grund av att han ätit grismiddag med sverigedemokraten Linus Bylund. – Det sista som hände var droppen. Men det var inget som kom plötsligt, säger grundaren och storägaren till KREAB, Peje Emilsson, till Dagens Industri.

Det är inte första gången det stormar runt Markus Uvell på grund av att han är kompis med Linus Bylund, riksdagsledamot för Sverigedemokraterna. Tidigare har Dagens Industri berättat att Markus Uvell umgåtts privat och druckit öl med Sverigedemokrater och Uvell har själv varit öppen i sociala medier med sin vänskap med Bylund.

Men vänskapen har ansetts kontroversiell, inte minst då Uvell arbetar som lobbyist. Flera medier har även berättat att kontakterna mellan Uvell och Sverigedemokraterna har påverkat partiets inställning till vinster i välfärden.

Grismiddagen blev för mycket för storägaren Emilsson

Den utlösande faktorn uppges ha varit att Uvell återigen umgåtts med Bylund, senaste häromdagen. Middagen, som bestod av olika delar av en gris, kommunicerades öppet i sociala medier.

”Har andäktigt ätit bl a tartar, sida och huvud av gris på fantastiska Djuret tillsammans med Linus Bylund, därmed kan julen börja”, skrev Uvell på Twitter. Det blev för mycket för KREABs grundare och storägare Peje Emilsson.

– Det sista som hände var droppen. Men det var inget som kom plötsligt, säger han till Dagens Industri.

Charlotte Erkhammar tar nu tillfälligt över som chef för Kreab i Sverige tills en ersättare till Markus Uvell har hittats, berättar Dagens Opinion

Nyheter Idag har sökt Markus Uvell utan resultat. När vi når Linus Bylund över telefon förklarar han att han är upptagen. Även nu sitter Bylund och äter stormiddag, dock oklart om Markus Uvell är med i sällskapet.

– Jag är på ett julbord, jag kan inte prata nu, säger han.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag