Markus Wiechel (SD): Alliansen är ingen riktig opposition

Foto: Nyheter Idag/Markus Wiechel
Foto: Nyheter Idag/Markus Wiechel
  • Fredag 15 sep 2017 2017-09-15
E-post 288

SVERIGE Alliansen är ingen riktig opposition. Det säger den sverigedemokratiske riksdagsledamoten Markus Wiechel till Nyheter Idag.

Wiechel var en av de 43 riksdagsledamöter som idag tryckte på ja-knappen för att rösta för den misstroende­förklaring som partiledaren Jimmie Åkesson presenterade innan omröstningen. SD:s misstroende mot regeringen fick endast stöd från det egna partiet och moderaten Finn Bengtsson.

– Det här tydliggör ju att inte minst de som kallar sig opposition från Alliansen att de också tar på sig en del av ansvaret för haveriet i regeringen, säger Markus Wiechel till Nyheter Idag.

– Om de vore oppositionspartier på riktigt så borde de rimligen inte acceptera alla de fel- och snedsteg som Löfven har lyckats med.

Wiechel menar att det är oppositionens uppgift att granska och kritisera. Han är däremot inte särskilt förvånad över att SD inte fick stöd för förslaget från något av de andra partierna.

– Det var ganska väntat tyvärr, men det här tydliggör att vi bara har ett oppositionsparti i Sveriges riksdag, säger Markus Wiechel.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag