Marockansk gängledare har utvisats till sitt hemland

Genrebild. Foto: Lorenzo Giacobbo
Genrebild. Foto: Lorenzo Giacobbo
  • Fredag 25 aug 2017 2017-08-25
E-post 1847

SVERIGE/MAROCKO En ”strategiskt viktig gängledare” har utvisats till Marocko. Det skriver det inofficiella Twitterkontot ”Polisen Uppsala”.

Utvisningen ska enligt inlägget ha genomförts i onsdags och på Twitterkontot skriver man att: ”Den här utvisningen var strategiskt oerhört viktig. Många poliser har slitit hårt”.

”Polisen Uppsala” är ett Twitterkonto som polismyndigheten inte officiellt står bakom. Trots det publiceras ofta bilder eller andra uppgifter och detaljer från polisens verksamhet där som vid kontroll med myndighetens officiella kanaler visar sig vara korrekt.

När Nyheter Idag pratar med Therése Söderin, gruppchef på gränspolisen i Uppsala, vill hon till en början vare sig bekräfta eller dementera den viktiga utvisningen.

– Jag jobbar på gränspolisen och vi utför verkställigheter mest hela tiden, säger hon avvisande och fortsätter:

– Att vi har åkt till Marocko, det kanske stämmer, det är mycket möjligt, men vem det är det vet jag inte.

Därefter ber hon Nyheter Idag att skicka ett mejl med en formell begäran om vi vill få uppgiften bekräftad. Nyheter Idag väljer då att utöka begäran till att gälla fler veckor varpå Söderin ringer upp igen.

– Jag hade en verkställighet till Marocko i tisdags den 22:a säger hon.

– Jag hade även en den 15:e augusti, förra veckan.

På Twitter är det flera som oroar sig över att den kriminelle marockanen snart kommer vara tillbaka i Sverige igen med tanke på landets öppna gränser-politik och politikernas ovilja att utvisa kriminella och illegala invandrare. Men ”Polisen Uppsala” skriver att man i sådana fall tänker gripa och utvisa marockanen igen.

”Om det skulle hända kan man gripa honom för olovlig vistelse i riket med ny deportation som följd”, skriver man.

Artikeln har uppdaterats.

Borde polisen utvisa fler illegala, kriminella eller "papperslösa" invandrare?
4418 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag