Marockanska terrorgatubarnet i Åbo ljuger om sin ålder – är egentligen 22 år gammal

Bild: Snapchat
Bild: Snapchat
  • Måndag 28 aug 2017 2017-08-28
E-post 1029

FINLAND Det så kallade gatubarn från Marocko som den 18 augusti genomförde ett terrordåd i finska Åbo är egentligen 22 år gammal. Det upplyser Egentliga Finlands tingsrätt om i ett mejl till Nyheter Idag.

Marockanen har för de finska myndigheterna påstått att han heter Abderrahman Mechkah och är 18 år gammal. Det stämmer alltså inte.

En utredning som Centralkriminalpolisen låtit göra visar att han i själva verket heter Abderrahman Bouanane och är född 25 oktober 1994. Han är alltså 22 år gammal och fyller snart 23 år.

Mer information än så vill de finska myndigheterna just nu inte lämna ut om den pågående utredningen. Imorgon ska omhäktningsförhandlingar hållas och då kommer även ny information släppas.

Att så kallade flykting- och gatubarn ljuger om sin ålder för västeuropeiska myndigheter har varit känt länge, men är en infekterad politisk fråga.

Två människor dödades och ytterligare åtta skadades i centrala Åbo i ett knivdåd som av myndigheterna rubriceras som terrordåd. Utöver Abderrahman Bouanane är fyra personer häktade för dådet.

Ytterligare två greps under förra veckan och misstänktes vara inblandade även de, men har nu släppts på fri fot igen. En åttonde man uppges vara internationellt efterlyst misstänkt för sin inblandning i terrordådet.

Terrordådet i Åbo har starka band till Sverige eftersom Sverige på grund av sin generösa och humana flyktingpolitik fungerat som transitland för flera av de misstänkta terroristerna.

När tycker du att man slutar vara barn?
3510 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag