Maskerade äldre killar stal telefoner från 8-åringar på Pokémonjakt

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 22 nov 2020 2020-11-22
E-post 7062

NACKA Två 8-åriga pojkar utsattes för en grov stöld på fredagen då två maskerade äldre killar stal deras telefoner ur händerna på dem, rapporterar Expressen. Pojkarna var ute och spelade Pokémon Go, och den ena pojkens mamma säger till Expressen att hennes son inte längre känner sig säker efter händelsen.

8-årige Loke fick på fredagen för första gången gå hemifrån utan en vuxen när han och en kamrat skulle spela Pokémon Go, ett spel där man försöker fånga Pokémons med sin telefon.

Läs även: 12-årig pojke rånad av två äldre killar med luvor

Loke fick låna mamma Anettes telefon, och höll koll på sin son genom tjänsten ”hitta min iPhone”.

Men plötsligt avbröts tjänsten vid 16.40-tiden, när pojkarna befann sig vid Myrsjöskolan. Mamma Anette cyklade upp till skolan och hittade pojkarna i tårar.

Det visade sig att två äldre, maskerade killar hade stulit telefonerna från Loke och hans kompis, trots att elever fortfarande var kvar på skolan, och det var mycket folk i rörelse på platsen.

– De hade först kommit fram till min son och slagit handen i hans cykel och sagt att den tända lampan på cykeln störde dem. När lyset var släckt hade de gått i väg och stått och pratat ihop sig, och sen kommit tillbaka och slitit mobilerna ur händerna på dem, säger Anette Rossgård till Expressen.

Läs även: Elvaåriga pojkar jagades av beväpnat gäng

Gärningsmännen ska ha maskerat sig med halsdukar uppdragna över sina ansikten, vilket gjorde det svårt att lämna ett signalement.

Anette säger till Expressen att händelsen påverkat hennes son negativt.

– ”Jag kommer aldrig åka hit igen” har han sagt. De cyklar ju den vägen till skolan varje dag, kommer han våga fortsätta göra det? Det är inte okej att våra barn inte känner sig säkra, det är helt absurt, säger hon till Expressen.

Polisens presstalesperson Anna Westberg bekräftar för Expressen att polisen upprättat en anmälan om grov stöld strax efter 16.30-tiden på fredagen.

Läs även: Tonårspojke rånad på sin moped av gäng med tillhygge

Bli PLUS-medlem

Hej.

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag