Massiv kritik mot gränskontroller

Det uttrycks hård kritik på Twitter mot beslutet om gränskontroller. Foto: Henry von Platen / Wikimedia Commons samt Faksimil Twitter
  • Onsdag 11 Nov 2015 2015-11-11
E-post 494

SVERIGE Under onsdagen kom beskedet genom flera medier att den rödgröna regeringen nu inför gränskontroller med start klockan 12.00 imorgon, torsdag. Beskedet väcker kraftiga reaktioner i sociala medier. ”Varför denna främlingsfientlighet”, frågar en användare till Socialdemokraterna över Twitter.

Dagens besked om att den rödgröna regeringen nu inför gränskontroller slog ner som en bomb i nyhetsflödet. Enligt uppgifter i medier kommer gränserna börja kontrolleras redan på torsdagen, men asylrätten ska fortfarande finnas så i praktiken är det inget som hindrar människor från att söka sig till Sverige på något sätt. Orsaken till dagens besked uppges vara att myndigheterna har svårt med att hålla kontroll på invandringen

– Den primära orsaken är att Migrationsverket i dag begärt av regeringen att återinföra inre gränskontroller samt att polisen bedömer att föreligger en risk för hot mot ordning och säkerhet, säger inrikesminister Anders Ygeman (S) till Aftonbladet.

Trots att asylrätten inte på något sätt är hotad och att vem som helst fortfarande kan komma till Sverige för att få sin sak prövad, är reaktionerna starkt negativa. Det har länge funnits en stark opinion för att Sverige ska ha öppna gränser mot omvärlden och ett antal människor uttrycker förtvivlan över dagens besked om att kontrollera gränserna.

”Blir uppriktigt ledsen när företrädare för p0litiska partier säger att vi måste strama åt våra gränser”, skriver en person på Twitter.

En annan person poängterar att det är viktigt att vara principfast i tider som dessa. ”Om man på riktigt tror på öppna gränser, gör man det även idag”, skriver hon på Twitter.

Nedan har vi ett axplock av reaktioner som är negativa till dagens besked om att införa gränskontroller

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag