Masskjutningar i tyskt köpcenter – Polisen: Flera gärningsmän

Polis på plats i München. Foto: Faksimil Youtube
  • Fredag 22 jul 2016 2016-07-22
E-post 1601

TYSKLAND Under fredagskvällen gick en eller flera gärningsmän till attack på ett köpcenter med skjutvapen i den tyska staden München. Tidiga rapporter gör gällande att flera personer dödats och minst 10 personer skadats. Samtidigt uppmanar myndigheter i Tyskland människor att stanna inomhus då gärningsmännen fortfarande är på fri fot.

Totalt kaos råder i den tyska staden München efter att en eller flera gärningsmän gick till attack med skjutvapen i ett köpcentrum nära Olympiastadion. Nyhetsbyrån Reuters rapporterar att flera personer dödats och att det, enligt en talesperson hos tyska polisen, är flera gärningsmän som ligger bakom attacken.

Gärningsmännen uppges vara på fri fot och myndigheter i Tyskland uppmanar människor att stanna inomhus. Ett massivt polispådrag med helikopter och specialtränade poliser deltar i jakten på de misstänkta gärningsmännen. En anställd på ett köpcentrum, där skottlossningen ägt rum, berättar för Reuters att flera skott avlossats.

– Det var många skott, jag kan inte säga hur många, men det var en hel del, säger den anställde, som vill vara anonym, över telefon till Reuters.

Flera busslinjer, spårvagnar och tåglinjer har ställts in i München med anledning av skottdramat. Nyheter Idag följer händelseutvecklingen under fredagen.

Uppdatering: Inledningsvis visade Nyheter Idag en bild som av flera användare i sociala medier påstods vara tagen i köpcentret. Nu berättar Buzzfeed att den bilden i själva verket var tagen vid ett annat tillfälle och kommer urpsrungligen från Sydafrika.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag