Mätningen: SD vinnare i potentiellt nyval

SD-ledaren Jimmie Åkesson. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 4 Nov 2018 2018-11-04
E-post 1297

SVERIGE Ett potentiellt nyval skulle gynna Sverigedemokraterna, Centerpartiet och Socialdemokraterna enligt Sifo. Mätningen visar att samtliga allianspartier, utom C, backar.

Regeringsförhandlingarna går fortsatt långsamt och Sverige står utan en formell regering. Möjligheten finns fortfarande att ett nyval kommer äga rum om inte riksdagens partier lyckas komma överens om en regering de kan tolerera.

LÄS ÄVEN: Ekot: Löfven kastar in handduken om regering

Om ett nyval skulle äga rum är det Sverigedemokraterna som skulle gynnas mest av det. Det visar en opinionsundersökning från Sifo.

Mätningen visar att läget inte är särskilt förändrat sedan valdagen. Samtliga allianspartier backar i opinionen, utom Centerpartiet som går fram o,3 procentenheter.

SD går fram som vinnaren i opinionsmätningen med 18,7 procent, i jämförelse med valets 17,5 procent.

Stödet för Miljöpartiet och Vänsterpartiet ligger stilla i jämförelse med valdagen men Socialdemokraterna går framåt från 28,3 procent till 28,9 procent.

När nyheten släpptes kom instämmande reaktioner. De flesta uppger att de tror att Sifo visar helt korrekta siffror.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag