Mattias Karlsson i trafikolycka utanför Växjö: ”Kunde varit död nu”

Mattias Karlsson (SD) Foto: Chang Frick / Nyheter Idag
  • Lördag 25 jul 2015 2015-07-25
E-post 370

VÄXJÖ Under lördagseftermiddagen fick en person föras till sjukhus efter en trafikolycka på riksväg 23 i höjd med Braås utanför Växjö och det var centimeter ifrån att det kunde slutat illa för riksdagsledamoten Mattias Karlsson (SD). – Vi kunde ha varit döda nu, säger Karlsson till Nyheter Idag.

I en Facebookstatus berättar Mattias Karlsson, sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen, att han var med om en trafikolycka på lördagseftermiddagen. Enligt en artikel hos SVT, som Karlsson själv länkar till, krockade två motorcyklister på riksväg 23 i höjd med Braås utanför Växjö.

– Det var jävligt nära. Jag uppfattade inte hur de föll, men jag tror någon fick vattenplaning eller att den ena tittade efter den andra och ramlade, och sen ramlade den andre också, berättar en skärrad Mattias Karlsson i telefon för Nyheter Idag.

Kom i hög fart: ”Bara någon decimeter mellan oss och motorcykeln”

Händelsen var mycket dramatisk berättar Karlsson i telefonen. Han satt bredvid sin sambo Louise som körde bilen,när olyckan inträffade och han förklarar att om det inte vore för hennes rådiga manöver hade det kunnat sluta mycket illa.

– Två motorcyklar låg på sidan och kanade på vägen, en av motorcyklarna kom över på vår sida. Sen kanade den i mycket hög fart rakt mot vår bil, alltså framifrån oss. De kom mötandes så att säga.

– Louise lyckades väja bilen så långt det bara gick i vägrenen utan att vi körde i diket, men det var jävligt nära. Det var bara någon decimeter mellan oss och motorcyklisten.

Karlssons sambo fick stopp på bilen och sedan satt de kvar några sekunder, de var chockade, berättar Karlsson. Sedan gick de ut för att kolla hur det gått med motorcyklisterna som for omkull på vägen.

– Vi stannade till och jag och Louise sprang till motorcykeln, men det var fler personer på plats och de hade larmat ambulans. Barnen satt kvar i bilen.

Hur känns det nu?

– Man får ju alltid ett perspektiv på tillvaron när det händer sådant här. Man inser hur snabbt livet kan förändras. Man står här och packar upp matvarorna och tänker på hur snabbt det kan gå förrän livet är över. Vi kunde ha kört över honom och då hade personen kunnat vara död nu. Kanske vi också, avslutar en skärrad Mattias Karlsson i telefonen.

Enligt SVT fick en av motorcyklisterna föras till akuten vid Växjö lasarett, med lindriga skador. Riksvägen fick stängas av medan räddningsarbetet pågick, men år åter öppen för trafik, rapporterar SVT.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag