Mattias Karlsson (SD) jämför Koranen med Mein Kampf

Foto: Diego Cavichiolli Carbone/Nyheter Idag/Themeplus
Foto: Diego Cavichiolli Carbone/Nyheter Idag/Themeplus
  • Torsdag 7 sep 2017 2017-09-07
E-post 1420

SVERIGE SD-toppen Mattias Karlsson jämför muslimernas heliga bok Koranen med naziledaren Adolf Hitlers självbiografi Mein Kampf. Det avslöjar Expressen.

Uttalandet ska ha fällts i samband med en ”kick off” inför kyrkovalet i lördags. Arrangemanget hölls på Konserthuset i Göteborg, Karlsson var en av talarna och han förklarade för ”Sverigevännerna” varför det är viktigt med politiskt inflytande över Svenska Kyrkan.

– Kyrkan har blivit en kraft för islamisering av Sverige, sade Karlsson.

Han nämnde exempel där företrädare för kyrkan bjudit in imamer att läsa Koranen för kyrkobesökarna, något han menar är ”absurt”, ”avskyvärt” och ”vämjeligt”.

– Jag skulle vilja gå så långt som att säga att läsa högt ur Koranen i en kristen kyrka, när det i Koranen står att kristna ska dödas, är nästan att jämföra med att läsa högt ur Mein Kampf i en synagoga, sade han.

SD-toppen säger till Expressen att det finns passager i Koranen som uppmanar till att ”döda, halshugga, korsfästa, tillfångata och förslava” icke-muslimer. Han säger också att det pågår ett folkmord i världen riktade mot kristna. Han poängterar samtidigt att inte alla muslimer ställer sig bakom de budskapen i Koranen.

Mattias Karlsson är Sverigedemokraternas chefsideolog, gruppledare i riksdagen och jämte Jimmie Åkesson den mest inflytelserika personen i partiet. Han lovar nu att om SD får inflytande över Svenska Kyrkan kommer kyrkans pengar inte längre få användas till att ”propagera för en massinvandring”.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag