Mattias Karlsson (SD) nära att bli utbränd

Det var nära att Karlsson blev utbränd han också. Foto: Faksimil Youtube
  • Tisdag 23 dec 2014 2014-12-23
E-post

STOCKHOLM Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson är sjukskriven för utbrändhet och i hans frånvaro har Mattias Karlsson tagit över ledarskapet. Men nu kan Nyheter Idag berätta att även Karlsson riskerar att bli utbränd.

Inför julhelgen skulle vikarierande partiledare Mattias Karlsson försöka skapa julstämning framför kameran. I bild ser vi en pyntad julgran, adventsljus och en finklädd Karlsson som är i färd med att tända ett ljus. Efter att Karlsson med lite möda lyckas få eld på ett av ljusen händer det oväntade.

– Han brände sig litegrann, det var inte så värst farligt men vi fick hämta en kopp med vatten, berättar pressekreteraren Henrik Vinge för Nyheter Idag.

Det var när Karlsson skulle lägga tillbaka tändstickan i asken som olyckan var framme. Tändstickan hade inte lyckats slockna helt och hållet varpå den satte fyr på alla tändstickor i asken samtidigt som Karlsson höll i den.

– Jag trodde det var mycket värre, det såg mycket värre ut, men han visade inga tecken på att det tog så illa. Han brände sig på fingret. Han kanske är tuff och tål mer smärta än vi andra, funderar Henrik Vinge i telefonen.

Vinge tror dock inte att händelsen kommer leda till att Karlsson blir frånvarande i politiken för utbrändhet när Nyheter Idag frågar. Nedan kan du se videon där det höll på att gå riktigt illa.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag