Med hjälp av handhjärtan lyckades afghanerna stoppa utvisning

  • Tisdag 22 aug 2017 2017-08-22
E-post 3877

STOCKHOLM Jubel utbryter när demonstranter vid Migrationsverkets förvar i Märsta får beskedet att tvångsutvisningen av Qasim Amini tillfälligt stoppas. Under dagen har afghaner och medelålders kvinnor protesterat med handhjärtan mot att myndigheternas beslut ska verkställas.

Idag skulle 19-årige Qasim Amini tvångsutvisas till Afghanistan, men flera afghaner  och medelålders kvinnor vid Migrationsverkets förvar i Märsta protesterade mot verkställigheten. Flera av demonstranterna tog till handhjärtan i sin protest mot myndigheterna.

När beskedet om att tvångsutvisningen tillfälligt stoppas utbryter stort jubel och flera personer hoppar och hjular av glädje.

– Jag är glad nu, men jag vet inte hur det kommer bli. Jag ska kämpa, jag och mina kompisar ska kämpa, säger Qasim Amini över telefon till tidningen Dagens Nyheter.

Qasim Amini och hans ombud Rebecca Hermansson förklarar för tidningen att tvångsutvisningen stoppades eftersom Qasimi ansökt om uppehållstillstånd på grund av gymnasiestudier. Det är under tiden som detta utreds som tvångsutvisningen stoppas. Tills dess att frågan är utredd kommer Amini stanna kvar på Migrationsverkets förvar.

Uppskattningsvis ett 20-tal poliser närvarade under tisdagen vid protesterna i Märsta.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag