Medlemsärendet mot Hahne (SD) skjuts på framtiden: ”Har framkommit mer information som behöver utredas”

William Hahne. Foto: Pressbild sdu.nu
  • Onsdag 1 apr 2015 2015-04-01
E-post 21

STOCKHOLM Idag sammanträdde Sverigedemokraternas medlemsutskott för att ta upp frågan som väckts vad gäller William Hahne, men något besked kommer ej idag. – Det har framkommit mer information som behöver utredas av medlemsutskottet, säger Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge till Nyheter Idag.

Nyligen valdes William Hahne till ordförande för SD Stockholms stad under ett tumultartat årsmöte. Men det är inte helt självklart att Hahne kommer vara ordförande under 2015. Ett såkallat medlemsärende är väckt, vilket betyder att Hahne riskerar att uteslutas ur partiet. Bakgrunden uppges vara att han ska hanterat ett medlemsregister felaktigt.

Under onsdagen satt partiets medlemsutskott i ett möte där frågan om Hahne har diskuterats. Ett eventuellt yttrande från medlemsutskottet kommuniceras sedan till partistyrelsen som sedan fattar det avgörande beslutet på ett partistyrelsemöte. Men det blir inget yttrande under onsdagen, meddelar Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge.

– Det har framkommit mer information som behöver utredas, säger Vinge till Nyheter Idag.

Vad är det för information?

– Det finns ytterligare omständigheter som man behöver reda ut och då behöver det begäras in yttranden från fler personer.

Vinge poängterar i telefonen att han inte vill gå in på detaljer om vilka ytterligare omständigheter som är aktuella i ärendet. Att det tidigare framkommit att det handlat om ett medlemsregister beror på att William Hahne själv valt att göra saken offentlig.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag