Mehmet Kaplan får backning av Turkiets president Erdogan: ”Jag är orolig”

Turkiets president Erdogan (t.v). Mehmet Kaplan (Mp) till höger. Foto: Wikimedia Commons samt Nyheter Idag.
  • Onsdag 4 maj 2016 2016-05-04
E-post 439

TURKIET Skandalerna som omgav den förre detta bostadsministern Mehmet Kaplan fick även internationellt medieutrymme, inte minst i Turkiet. Nyheten om att Kaplan fick lämna sitt uppdrag som statsråd har nu kommit att adresseras av ingen mindre än Turkiets president Recep Tayyip Erdogan. – Se bara vad man gjorde i Sverige mot en muslim som nått en ministerpost, sade han enligt den Turkiska nyhetssajten Milat Gazetesi.

Det är Sydsvenskan som publicerar en notis från TT som berättar att Turkiets president Recep Tayyip Erdogan adresserar den före detta bostadsministern Mehmet Kaplan i ett tal på onsdagen. Erdogan visar indirekt stöd för Kaplan och menar att Sveriges förre bostadsminister tvingades avgå på grund av sin religösa identitet.

— Se bara vad man gjorde i Sverige mot en muslim som nått en ministerpost, ska Erdogan ha sagt enligt Milat Gazetesi.

Erdogan ska även förklarat att ha när orolig för vad som sker i västvärlden. Redan innan Mehmet Kaplan tvingades avgå som statsråd avslöjade Nyheter Idag att Kaplan träffat kansliet till en grovt korrupt AKP-topp i ett hemligt möte i Fatih kommun i Istanbul. Trots att Nyheter Idag vid flera tillfällen ställt frågor till Kaplan om mötet har han inte återkommit med något svar på detta.

Ett par månader efter Kaplans möte med AKP-toppens kansli rullades en av de största korruptionsskandalerna upp i Turkiska medier, där AKP-toppen var en av de som ingick i en omfattande brottsundersökning. Ett annat namn som figurerade i korruptionsutredningen var Erdogans son Bilal Erdogan. Utredningen blev aldrig klar, bland annat då hundratals poliser och andra tjänstemän som arbetade med utredningen blev av med jobbet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag