Man ihjälskjuten utanför vårdhem i Helsingborg

Arkivbild. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 2 jun 2017 2017-06-02
E-post 4

HELSINGBORG En man i 25-årsåldern sköts idag på morgonen ihjäl utanför ett vårdhem i Helsingborg. Mannens anhöriga är underrättade om händelsen och i nuläget är det oklart vad motivet till mordet är.

Polisen fick larm om skottlossning på Blåkullagatan i Helsingborg vid kvart i nio-tiden. På gatan ligger bland annat ett centrum med Ica-butik och apotek och själva skottlossningen ska ha inträffat utanför ett vårdhem.

– Det har inte med det hemmet att göra, men det ligger rätt så precis i närheten, säger Kim Hild på polisen i Skåne till Nyheter Idag.

Mannen, som var i 25-årsåldern, fördes svårt skadad till sjukhus där han senare avled av sina skador. Händelsen rubriceras nu som mord alternativ dråp.

Flera personer hörde skottlossningen, men det är oklart om det finns några ögonvittnen till den. Hild berättar att hon inte känner till om mannen var känd av polisen sedan tidigare eller ej. Överhuvudtaget är flera av omständigheterna kring mordet okända.

– Det är ju lite oklart om det faktiskt är en eller flera gärningspersoner. I nuläget är det faktiskt ganska oklart, säger Hild och berättar att man inte heller vet hur gärningsmännen lämnade brottsplatsen efter händelsen.

Vittnen ska ha sett personer springa från platsen, men det är en uppgift som polisen är försiktig med att lägga för stor vikt vid.

– Springa från platsen kan man ju göra om man blir rädd också så det är svårt att säga vilka som sprungit från platsen och vilka som är misstänkta, säger Kim Hild.

Polisen håller nu på att knacka dörr i området för att få fram mer information om mordet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag