Mensas årsmöte urartar i fylleslag – Ordföranden skäms för ”idioter” till medlemmar

Eskilstuna Stadshotell
  • Söndag 28 maj 2017 2017-05-28
E-post 500

ESKILSTUNA Mensas årliga träff i Eskilstuna i helgen slutade med ett rejält fylleslag på stadens stadshotell. Personalen tvingades tillkalla polis som fick komma och avbryta festandet. Mensa är en förening för genier i Sverige med en IQ högt över genomsnittet. Det hindrar dock inte föreningens ordförande, Monika Orski, att kalla sina medlemmar för ”jävla idioter” i ett inlägg på Facebook.

Föreningen Mensa Sveriges årsmöte som hölls i Eskilstuna i helgen spårade ur i ett rejält fylleslag. I en statusuppdatering i den slutna Facebookgrupp som skapats för årsträffen skriver föreningens ordförande, Monika Orski, att hon skäms över Mensa Sverige. Hon kallar även de festande medlemmarna för ”jävla idioter”.

Mensa är en ideell förening för människor med hög IQ. Kravet för medlemskap är ett resultat bland de översta två procenten av befolkningen på ett standardiserat intelligenstest. IQ tycks dock inte vara förknippat med så kallat folkvett, om man får tro ordförande Monika Orskis beskrivning av vad som hände under föreningens efterfest på Eskilstuna Stadshotell i helgen.

Där talas det om medlemmar som spelat trummor klockan fyra på natten, supit sig redlösa på medhavd sprit i hotellkorridorerna, drällt tomflaskor omkring sig samt varit ute och nattpromenerat på hotellets tak. Dessa bedrifter är dock inte det Monika Orski är mest upprörd över.

”Det är inte det som är problemet. Det är störningarna (och att ta sig in i en lokal utan tillstånd är noga taget inbrott). Och framför allt är det ett bemötande som gjorde att hotellpersonal kände sig så otrygga i situationen att de behövde tillkalla polis. Ni är en skam och förtjänar inga bättre skällsord än jävla idioter”, skriver Monika Orski på Facebook.

Polisen bekräftar till tidningen Eskilstunakuriren att man var på plats på stadshotellet tidigt på söndagsmorgonen.

— Vi hade en polispatrull där som gick runt och pratade med dem och sedan lugnade de ner sig. Det behövdes aldrig göras några ingripanden mot någon, säger vakthavande polisbefäl Mikael Ericson till Eskilstunakuriren.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag