Mer än hälften av gripna aktivister i Oregon röstade aldrig i presidentvalet

  • Tisdag 15 nov 2016 2016-11-15
E-post 1380

USA En undersökning visar att över hälften av de människor som gripits av polis i samband med protester mot Donald Trump i Oregon själva aldrig röstade i valet. Det berättar den lokala tv-stationen KGW som jämfört namnen på de gripna med offentliga register över vilka som röstat i presidentvalet.

Sedan det stod klart att Donald Trump vann presidentvalet i USA har omfattande protester brutit ut på flera ställen i USA. I staden Portland i delstaten Oregon har protesterna varit särskilt aktiva, med upplopp, skadegörelse och allmän social oro som följd. Men nu visar det sig att en stor andel av de protesterande aldrig gjort sig besväret att rösta i presidentvalet.

Den lokala tv-stationen KGW har undersökt en lista om 112 personer som blivit gripna av polis i samband med protesterna. Dessa namn har sedan jämförts med offentliga register som visar vem som har röstat i ett val. Registret visar inte vilken kandidat man röstat på i presidentvalet utan endast om man har deltagit i valet.

Av de 112 gripna har 34 personer inte röstat i valet den 8 november. Ytterligare 35 personer är över huvud taget inte registrerade för att rösta i delstaten. Och hittills har KGW hittat 25 personer, som dels greps av polis i samband med protesterna, men som samtidigt verkligen har röstat i valet.

Kvar blir 17 gripna personer där frågan kvarstår huruvida de har röstat i valet eller haft rätt att rösta i delstaten Oregon.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag