Migranten Ali våldtog och mördade 14-åriga Susanna

Migranter vid gränsen till Tyskland. Foto: Metropolico.org
  • Torsdag 11 jul 2019 2019-07-11
E-post 619

WIESBADEN I ett uppmärksammat fall i Tyskland har den 22-årige irakiern Ali Bashar dömts för att ha våldtagit och mördat den 14-åriga tyskan Susanna Feldman. Migranten har erkänt att han mördade flickan men hävdar att det fanns samtycke till samlaget.

Irakiern Ali Bashar dömdes på onsdagen till livstids fängelse av en domstol i Wiesbaden, rapporterar Deutsche Welle. Han fanns skyldig till att ha våldtagit och mördat den 14-åriga skolflickan Susanna Feldman.

22-åringen kom till Tyskland som asylsökande i oktober 2015 men fick avslag på sin ansökan året därpå. Ali överklagade dock beslutet och fick därmed rätt att stanna i landet i väntan på nästa beslut. Genom sin yngre bror fick han kontakt med Susanna och i maj 2018 begick han brotten mot henne i staden Mainz.

Enligt irakiern hade flickan haft sex med honom frivilligt, men när hon hotade att anmäla honom till polisen blev han så upprörd att han dödade henne. Flickans kropp upptäcktes två veckor senare i närheten av flyktingboendet där Ali bodde. Då konstaterades det att hon hade strypts till döds.

Efter dådet återvände Ali med flera av sina familjemedlemmar till Irak, men de kurdiska myndigheterna fick tag på honom och skickade honom tillbaka till Tyskland.

En psykiater har vittnat om att Ali har en allvarlig personlighetsstörning som innebär att han är manipulativ och bara fokuserar på sina egna behov. Experten anmärkte också på irakierns syn på kvinnor, att han anser att de bör laga mat och städa istället för att jobba och vistas utomhus på egen hand.

I ett separat fall anklagas Ali för att ha våldtagit en 11-årig flicka i Tyskland upprepade gånger. Han har även kopplats till ett rån som ägde rum i april 2018.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag