Migrationsverket: Afghaner fortsatt i topp bland asylsökande

Bild: migrationsverket.se
  • Måndag 7 Dec 2015 2015-12-07
E-post 173

SVERIGE På måndagen publicerade Migrationsverket ny veckostatistik över antalet asylsökande och afghaner är fortsatt största gruppen som kommer till Sverige. Trenden med färre asylsökare än rekordveckorna håller i sig – senaste veckan har totalt 5 064 personer sökt asyl i Sverige.

Det råder fortsatta höga volymer på antalet asylsökare som tar sig till Sverige, men jämfört med rekordveckorna med över 10 000 sökande har den senaste veckan visat på en halvering med totalt 5 064 asylsökare. Statistiken visar även att afghaner är den största gruppen som söker sig till Sverige, dubbelt så många som antalet asylsökare från Syrien.

Från Afghanistan har det kommit 2 125 personer, varav ungefär hälften har registrerats som ensamkommande barn. Från Syrien är antalet ensamkommande barn dramatiskt mindre, endast 87 personer. Det tredje största landet som redivisas av myndigheten är Irak där totalt 802 personer sökt asyl, varav endast 37 personer registrerats som ensamkommande.

Resterande 1 051 asylsökare kommer från övriga länder. I den gruppen har 118 personer registrerats som ensamkommande.

Statistiken redovisar antalet asylsökare från 30 november till 6 december. Under veckan har antalet asylsökare i genomsnitt minskat från dag till dag, den 30 december sökte 1 061 personer asyl medan i slutet av veckan registrerades endast 359 personer.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag