Migrationsverket stoppar utvisningsbeslut

  • Torsdag 13 feb 2014 2014-02-13
E-post

MIGRATIONSVERKET I veckan har det i medier uppmärksammats att en 16-årig tjej kommer utvisas till Pakistan. Uppgifter om att flickan riskerar bli bortgift, hotad eller till och med dödad har fått stor spridning. Nu backar Migrationsverket.

I ett pressmeddelande skriver Migrationsverket att de inhibierar beslutet att utvisa den 16-åriga flickan. Det betyder i klartext att utvisningen är stoppad fram till dess att myndigheten hunnit göra en ny prövning med bakgrund av de uppgifter som nu framkommit om att det föreligger risk för tvångsgifte alternativt könsstympning.

Migrationsverket låter i sitt pressmeddelande förstå att inga uppgifter om hot, tvångsgifte eller könsstympning inkommit till myndigheten i den ursprungliga asylansökan. Dessa uppgifter har istället blivit kända för myndigheten först efter att den pakistanska familjen blivit meddelade utvisningsbeslut.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag