Mikael Odenberg bör ta över M – Om Anders Lindberg får välja

"Gamechanger" skriver Lindberg om Odenberg på Twitter.
  • Fredag 25 aug 2017 2017-08-25
E-post 716

STOCKHOLM Om Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg får välja så kommer Moderaternas nästa partiledare heta Mikael Odenberg. ”Odenberg är skicklig”, skriver Lindberg i ett mejl till Nyheter Idag.

Efter att Anna Kinberg Batra under fredagen meddelade sin avgång från rollen som partiledare i Moderaterna är spekulationerna i full gång om vem som ska ta över. Nyheter Idag har tidigare berättat att enligt Unibets odds, som de presenterar i ett pressmeddelande, kvalar Hanif Bali in sig på en tredjeplats med fem gånger pengarna. Själv ger Bali kryptiska svar till Nyheter Idag på frågan om han är beredd att kandidera som partiledare.

På femte plats, med oddsen 8,50 gånger pengarna, listas Mikael Odenberg som nästa partiledare. Under gårdagen berättade Expressen att Odenberg är beredd att ta över som partiledare för Moderaterna. En av de som tror att Odenberg kan bli en bra partiledare är Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg.

”För S vore det nog dåligt. Odenberg är skicklig”, skriver Lindberg i ett mejl till Nyheter Idag där han poängterar att Odenberg är ”fortfarande alliansens vassaste försvarspolitiker”.

Odenberg är en av de M-profiler som öppnat för ett blocköverskridande samarbete mellan Moderaterna och Socialdemokraterna. Nyligen mötte han intern kritik i Moderaterna efter att han tagit försvarsminister Peter Hultqvist i försvar samtidigt som allianspartierna meddelat att de tänker rikta ett misstroendevotum mot honom. Då sade en intern M-källa till Nyheter Idag att ”Odenberg aspirerar på att bli Socialdemokrat”.

Och kanske är det just den linjen som ger utdelning hos Anders Lindberg på Aftonbladets ledarredaktion.

”Att välja Odenberg innebär både en risk och en möjlighet. Det kan gå extremt dåligt eller bli en nytändning. Min gissning är det senare”, fortsätter Lindberg i mejlväxlingen.

Litar du på Anders Lindbergs omdöme?
3770 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag