Mikaela Laurén fick sina rondpojkar och vann fighten

  • Söndag 24 apr 2016 2016-04-24
E-post 90

STOCKHOLM Det blev en svensk seger i tredje ronden i den på förhand omdiskuterade boxningsmatchen mellan Mikaela Laurén och Ivana Habazin från Kroatien. Mellan ronderna fick också Laurén som hon ville – det blev rondpojkar som höll skylten istället för rondtjejer.

På lördagen försvarade Mikaela Laurén WBC-titeln i en match mot Ivana Habazin från Kroatien under en boxningsgala på Hovet i Stockholm. Domaren bröt matchen i den tredje ronden och Laurén vann på teknisk knock out. Men den stora snackisen inför matchen kom att handla om en annorlunda grej – Lauréns krav om att ha ”rondpojkar” istället för ”rondtjejer”.

– Om alla killar har ”rondtjejer” när de går match så ska jag som tjej ha ”rondpojkar”. För mig är det en självklarhet – annars är det diskriminering. Jag har haft ”rondpojkar” i mina fem senaste matcher och ska ha det nu också. Jag vägrar ha en ”rondtjej” som går runt där som ett sexobjekt på en match där två tjejer ska mötas. Det vore ju bara sjukt. Nej, nu är det vi tjejer som ska bjuda på show och då är det väl inte mer än rätt att ha lite manligt ögongodis, förklarade hon tidigare för Sportbladet.

Mycket riktigt fick Laurén som hon ville och mellan ronderna, i den förhållandevis korta matchen, fick två välhängda grabbar i jeans och bar överkropp hålla upp skylten och promenera runt i ringen till publikens förtjusning. I övriga matcher var det däremot ”rondtjejer” som höll upp skylten mellan ronderna.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag