Miljöparitet markerar mot sin egen politik: ”Jag vill att vi ska ha möjlighet att ha en mer generös flyktingpolitik än andra länder”

  • Onsdag 17 jan 2018 2018-01-17
E-post 122

STOCKHOLM Under partiledardebatten i riksdagen uppger vice statsminister Isabella Lövin (MP) att MP vill se en mycket mer generös flyktingpolitik till skillnad från Socialdemokraterna. Trots den stora skillnaden mellan de två regeringspartierna i var de står i asylfrågan uppger Lövin att det inte finns en spricka i regeringen.

Vice statsminister Isabella Lövin (MP) vill markera inför det kommande valåret de stora skillnaderna mellan Miljöpartiet och Socialdemokraterna. Lövin uppger, under partiledardebatten i riksdagen, att MP vill riva upp skärpningen av svensk asylpolitik som de var med och införde för en mer generös flyktingpolitik, uppger Sydsvenskan.

– Jag vill att vi ska ha möjlighet att ha en mer generös flyktingpolitik än andra länder. Det är en viktig princip, säger Lövin till TT.

Vice statsministerns linje skiljer sig från statsministerns linje då Stefan Löfven (S) har vid flera tillfällen sagt att Sverige inte ska ha en asylpolitik som skiljer sig särskilt mycket från de andra EU-länderna.

– Exakt vad hon lägger i ordet generös måste hon i så fall förklara. Vi kan inte ha något som väsentligt avviker från övriga Europa. Jag är helt överens med Lövin om att vi ska stå upp för asylrätten, det ska vara ordning och reda i politiken och fler länder måste ta sitt ansvar, säger Löfven till TT.

Trots den enorma skillnaden i var de två regeringspartierna står i asylfrågan vill Lövin inte säga att det finns en spricka i regeringen. Enligt vice statsministern har MP och S ett väldigt bra samarbete och båda partierna står bakom migrationsöverenskommelsen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag