Miljöpartiet anmäls av moderater för otillbörlig marknadsföring

  • Tisdag 3 jun 2014 2014-06-03
E-post 0

MODERATA STUDENTER Nu anmäls Miljöpartiet till konsumentverket för otillbörlig marknadsföring av moderaternas studentorganisation, Moderata Studenter. – Driver man en kvinnofientlig politik är det oärligt att kalla sig feminist, säger Benjamin Dousa i ett pressmeddelande.

I kölvattnet av Miljöpartiets partikongress gör nu Moderata Studenter ett utspel där de menar att Miljöpartiet använder falsk marknadsföring. Benjamin Dousa är riksordförande för Moderata Studenter och sågar Miljöpartiets feministiska linje.

– Partiet försöker skapa en feministisk profil samtidigt som man vill tvinga kvinnor i offentlig sektor att gå ned i arbetstid, försvåra för kvinnligt företagande genom slag mot välfärdsnäringen och driva frågan om friår vilket framför allt kapar löneutvecklingen bland de kvinnor som idag tjänar minst. Det innebär en tillbakagång i kvinnors frigörelse och är därför falsk marknadsföring mot väljarna, säger Moderata Studenters riksordförande Benjamin Dousa i ett pressmeddelande.

”Ett hot mot demokratin”

Kritiken från Dousa mot Miljöpartiet är inte nådig. Han menar att partier måste stå för den politik de säger sig vilja föra och uppenbart anser han att Miljöpartiet bedrar väljarna med sin politik. Nu tänker han således anmäla Miljöpartiet hos konsumentverket.

– Driver man en kvinnofientlig politik är det oärligt att kalla sig feminist. Det är ett direkt hot mot demokratin om partier börjar påstå en sak, men samtidigt aktivt föra en helt annan politik. Miljöpartiet vilseleder väljarna med deras politik och otillbörliga marknadsföring, avslutar Dousa.

Nyheter Idag har sökt Miljöpartiet utan resultat.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag