Miljöpartiet är ute och cyklar

Såhär fina cyklar använder Miljöpartiet. Foto: Pressmeddelande / MyNewsdesk
  • Tisdag 3 jun 2014 2014-06-03
E-post 0

STOCKHOLM Med fina och fräcka trehjuliga cyklar ska Miljöpartiet i Stockholm charma innerstaden. I ett pressmeddelande kallar de cyklarna för ”en specialdesignad mobil valstuga i form av en lådcykel”.

Nu kan Nyheter Idag bekräfta att Miljöpartiet är ute och cyklar en gång för alla. I valrörelsen tänker man bedriva kampanj på ett ”klimatsmart” sätt genom att låta trehjuliga cyklar agera valstugor.

– Vi kommer att bedriva en klimatsmart valrörelse och skippar därför bilen som transportmedel och kampanjar istället på cykel. Det möjliggör för oss att kunna röra oss runt om i Stockholm och vara där stockholmarna är, säger Daniel Helldén (MP), oppositionsborgarråd i Stockholms stad i ett pressmeddelande.

”Fler partier borde ta efter”

Hur stor andel av Stockholmarna som man tänker nå med sina cyklar framgår inte, men att idén om att cykla sig igenom valrörelsen tror Miljöpartiet i Stockholm stenhårt på.

– För oss i Miljöpartiet känns det helt naturligt att bedriva vår valrörelse med cykeln som transportmedel. Det är både modernt, klimatsmart, hälsosamt och något som fler partier borde ta efter, avslutar Daniel Helldén (MP).

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag