Miljöpartiet vill göra aborter billigare för utländska kvinnor

Sveriges vice statsminister. Faksimil: Facebook
  • Tisdag 27 mar 2018 2018-03-27
E-post 564

STOCKHOLM Miljöpartiet vill göra det billigare för utländska kvinnor att genomföra aborter i Sverige, det skriver språkröret, tillika Sveriges vice statsminister, Isabella Lövin (MP) på Facebook.
”När kvinnorna i Polen riskerar ännu hårdare abortlagar kan vi miljöpartister inte passivt stå och se på. Miljöpartiet vill därför erbjuda subventionerade aborter för utländska kvinnor i Sverige”, skriver vicestatsminister Lövin på Facebook.

Miljöpartiet vill göra det billigare för utländska kvinnor att genomföra aborter i Sverige. Det skriver språkröret, tillika Sveriges vice statsminister, Isabella Lövin (MP) på Facebook.

Miljöpartiet vill bland annat använda svenska skattepengar för att subventionera polska kvinnors aborter.

”När kvinnorna i Polen riskerar ännu hårdare abortlagar kan vi miljöpartister inte passivt stå och se på. Miljöpartiet vill därför erbjuda subventionerade aborter för utländska kvinnor i Sverige”, skriver vice statsminister Lövin på Facebook.

”Sedan 2007 är det tillåtet för utländska kvinnor att göra abort i Sverige under samma omständigheter som gäller för svenska kvinnor. Många förhindras dock av sjukvårdskostnaderna som ligger mellan 5 000-15 000 kronor, utan resa och boende inräknat. Genomsnittslönen i exempelvis Polen ligger på 10 000 kronor, minimilönen på halva den summan”

Miljöpartiet har inte redovisat kostnaden för sitt förslag.

Nyheter Idag söker Miljöpartiet för en kommentar. 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag