Miljöpartist i Norrköping går över till Sverigedemokraterna: ”De andra politiska partierna måste skärpa till sig”

  • Fredag 12 jan 2018 2018-01-12
E-post 952

NORRKÖPING Efter att ha utsatts för inbrott och hamnat i konflikter med Miljöpartiet har nu Linda Nilsson, tidigare ordförande för MP i Norrköping, bytt parti till Sverigedemokraterna. Nilsson tror att Sverigedemokraterna kan bli Sveriges största parti inom fem år och att många miljöpartister egentligen håller med SD.
– Det är jag övertygad om, det beror bara på när folk känner att det är bekvämt att erkänna vad de tycker, säger Linda Nilsson till Nyheter Idag. 

Linda Nilsson flyttade till Norrköping 2007 och gick med i Miljöpartiet året därpå. Under sin tid i Miljöpartiet har Nilsson varit engagerad i frågor rörande socialnämnden och utsatta ungdomar, hon har också varit ordförande för partiföreningen i Norrköping.

Nilsson berättar om ett fall där en ung tjej drabbades av urinvägsinfektion men inte fick den hjälp hon behövde eftersom hon var satt i ett familjehem. När Nilsson hotade med att anmäla händelsen till socialstyrelsen bemöttes hon i nämnden och av partikamrater med kritik och uppmaningar om att inte föra ärendet vidare.

Nilsson uttrycker vid flera tillfällen sin upprördhet över att man inte får prata om viktiga frågor. Under mellandagarna blev en av de barer Nilsson äger utsatt för flera inbrott. När Nilsson uttryckte sin ilska i ett inlägg på barens Facebooksida blev hon uppmanad av partikollegor att inte använda sig av ord som ”samhällsbördor” och ”pissluder”.

Nilsson känner även ilska över att polisen inte klarar upp brott i Norrköping.

Skulle du säga att Norrköping har ett problem med ouppklarade brott?

– Ah lätt! Det kan jag skriva under på, säger Nilsson till Nyheter Idag.

Nilsson tror att det finns många personer som håller med Sverigedemokraterna och som kan tänkas rösta på partiet. Det som håller dem tillbaka är rädslan för att bli stämplade som rasister och bli av med sina jobb. Eftersom hon är chef och egenföretagare så tror hon att hon har en större möjlighet att uttrycka sina åsikter än vad andra har.

Enligt Nilsson får inte folk vara arga för de andra partierna. Så förklarar hon det växande stödet för SD bland vanligt folk. Om inte de andra partierna skärper sig kan Sverigedemokraterna bli Sveriges största parti redan inom 5 år, tror Nilsson.

Hon försökte under sin tid i Miljöpartiet ta upp frågan om att Sverige inte kan ta in alla som söker sig hit. Varje gång hon tagit upp det har hennes partikollegor sagt att det inte går att prata volymer om man ska vara miljöpartist.

– Åker du ut i världen, pratar med folk som bor i England eller i USA eller vafan som helst. De tittar på Sverige och skrattar, det är pinsamt.

– Här kan man begå en massa brott utan någon konsekvens.

Tror du det är fler miljöpartister som kommer hoppa över till SD framöver?

– Det är jag övertygad om, det beror bara på när folk känner att det är bekvämt att erkänna vad de tycker.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag