Brottsanklagad miljöpartist avgår från politiken

Foto: Holger Ellgaard/Wikipedia.
  • Onsdag 28 feb 2018 2018-02-28
E-post 209

STOCKHOLM I torsdags avsade sig miljöpartisten Fredrik Olsson alla politiska uppdrag i Botkyrka kommun. Tidigare i höstas har Olsson erkänt att han förfalskat namnteckningar på mötesprotokoll.

Artikeln har uppdateras

När Fredrik Olsson (MP) i höstas erkände att han förfalskat namnteckningar på mötesprotokoll tog han en politisk ”time-out”. Detta efter att Dagens Nyheter avslöjat de falska namnteckningarna och att en polisutredning om urkundsförfalskning då hade inletts. Men enligt Olsson har aldrig de falska namnteckningarna använts.

Då meddelade Olsson samtidigt i ett pressmeddelande att han var sjukskriven och att han tillsvidare inte är  ”i form för att utföra det arbete som föreningen förtjänar”.

Nu lämnar Olsson samtliga politiska uppdrag i kommunen. Han har bland annat suttit som ordförande i tekniska nämnden i Botkyrka, men även varit suppleant i Botkyrkabyggen och Sydvästra Stockholmsregionens VA-verk.

Lokaltidningen Stockholm Direkt har talat med Olsson och han säger att han fortsatt har ett starkt stöd hos medlemmarna i partiet.

– Jag har varit sjukskriven och tjänstledig för att lusten försvann när det inte var politik eller samhällsförändring det handlade om längre. Jag kommer nu att göra andra saker för ett samhälle som överlever sig självt, säger han till tidningen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag