Miljöpartist tar C-islamist i försvar

Den uteslutna centerpartisten Ebtisam Aldebe. Foto: Youtube
  • Tisdag 6 mar 2018 2018-03-06
E-post 1482

SOLNA När C-ledningen, efter tio år, till slut tar avstånd från nämndemannen Ebtisam Aldebe rycker en annan politiker ut till hennes försvar. Robert Ahl från Miljöpartiet försvarar domen och tycker inte att C-nämndemännen har agerat fel. 

Centerpartistiska nämndemännen Ebtisam Aldebe och Hasan Fransson friar en våldsam man från en misshandelsdom av sin muslimska hustru. I domen skriver centerpartisterna bland annat att kvinnan borde vänt sig till makens familj, istället för polisen, eftersom paret gifts enligt Sharia-lag.

+PLUS: Här är över 100 domar där centerislamisten varit nämndeman

Centerpartiet har låtit Ebtisam Aldebe hållas i över tio år, men har nu när Aldebe uppmärksammats i media, inlett uteslutningsärenden mot nämndemännen.

C-nämndemännen får dock stöd från annat håll, nämligen från nämndemannakollegan i Miljöpartiet, Robert Ahl. Det uppger Expressen.

Ahl tycker att hela historien är uppdiktad och att nämndemännen inte har agerat fel.

– Hela den här historian är uppdiktad antingen för att hitta på något för Centerpartiet eller mot henne. Jag har ju läst domen. Som nämndeman tar man ställning till om de bevis som presenteras är tillräckliga för en fällande dom och det är vad man gjort här, säger han och fortsätter:  

Miljöpartiets partiledning tar avstånd från islamistdomen och Robert Ahls synpunkter.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag